15:00

Stureby SK 1

Referat: Älvsjö AIK FF 1 - Stureby SK 1

Höst och vi närmar oss upplösningen i division I med stormsteg. Dubbla matcher denna helg och nästa väntar innan vi har svaret på om det är Söders Blå, Tyresö eller möjligen Nacka FC som får fira seriesegern.

Dagens bortamatch mot Älvsjö AIK var flyttad till vår hemmaplan på Stureby Skola BP. Matcherna mot Älvsjö ör alltid utmanande inte minst för att lagen känner varandra utan och innan - det finns liksom inte många överraskningsmoment. Även om vi har lyckats gå segrande ur de allra flesta mötena lagen emellan har det alltid varit tuffa matcher, och i vårmötet kan vi tacka vår effektivitet för 2-0-segern.

Matchen idag inleddes ungefär som förväntat med ett ganska lågt försvarande Älvsjö med många spelare på rätt sida. Vi äger mycket boll men har svårt att ta oss till klara chanser och söker stundtals för tidiga avgörande passningar. Detta i kombination med att vi har för många spelare på linje och saknar lite djup i spelet gör att det blir lite för trubbigt. Vi flyttar dock boll rätt fint och lyckas vaska fram några riktigt fina lägen strax innan paus. Här får vi också utdelning till 1-0 på ett djupledsspel som luktade offside, men domaren valde att fria till vår lycka den här gången.

Fokus i paus låg på att justera detaljer i spelet för att få ett bättre djup över hela banan - och det gav också utdelning direkt. I andra halvlek presterar vi långa stunder riktigt fin fotboll och skapar också mängder med chanser. Älvsjö kämpar tappert på matchen igenom men när vi står högt och vinner tillbaka boll snabbt så är det tufft att stå emot. Vi gör också fem riktigt fina mål och kan därmed skriva in 6-0 som slutresultat.

Tjejerna imponerar så ofta på många olika sätt, och idag måste vi lyfta fram deras fantastiska fysik och löpvilja. Med det tempo som tjejerna sätter upp varenda träning är det inte konstigt att de ser ut att orka hur mycket som helst på match. När alla spelare sedan också släpper boll så fint som vi gör idag så blir det också både enkelt och roligt att spela.

Grymt lir! Nu tar vi 24h vila innan det är dags att ta sig an Enskede i derby på hemmaplan.